Over UMCG Ambulancezorg

UMCG Ambulancezorg is een toonaangevende organisatie in de ambulancesector. Onze medewerkers op de ambulances in Drenthe en een deel van Friesland leveren overal en altijd de best mogelijke zorg. Meestal op het land. Soms op het water of in de lucht. Wij zijn vaak de initiator van nieuwe ontwikkelingen in de ambulancezorg. We hebben geen winstoogmerk en kunnen mede daardoor investeren in kwaliteit en nieuwe ontwikkelingen. In ons streven naar continue verbetering krijgen al onze medewerkers veel ruimte voor het nemen van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Innovatie vormt de basis van onze kwaliteit.

Ambulancezorg in Nederland
Nederland is verdeeld in 25 Veiligheidsregio’s. Elke regio heeft zijn eigen RAV (Regionale Ambulancevoorziening) die de vergunning heeft om ambulancezorg in die regio uit te voeren. UMCG Ambulancezorg is de vergunninghouder voor ambulancezorg in Drenthe. In Friesland vormt UMCG Ambulancezorg in coöperatie met Kijlstra Ambulancegroep de RAV Fryslân, de vergunninghouder in Friesland voor ambulancezorg.

Een toonaangevende aanbieder van ambulancezorg
UMCG Ambulancezorg heeft ongeveer 350 medewerkers. Daarvan werken er circa 300 op de ambulance of op de meldkamer. Zo’n 50 medewerkers ondersteunen het primaire proces vanuit het stafkantoor in Tynaarlo.

UMCG Ambulancezorg staat bekend als vooruitstrevend en is vaak voorloper van nieuwe ontwikkelingen die gericht zijn op verbetering van het zorgproces en de kwaliteit van de patiëntenzorg die wij leveren. Zo waren wij de eerste RAV van Nederland, waren we initiatiefnemer voor ontwikkeling van het elektronische patiëntendossier ambulancezorg, de ambulance+, ontwikkelen van het digitale vakmanschapsdossier, SKY, waren we als eerste ambulancedienst NEN7510 gecertificeerd en vormen we met een aantal gelijkgestemde diensten het samenwerkingsverband Axira waar vernieuwing in de zorg centraal staat. Onze ambulancehelikopter voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden is de eerste in Nederland.

Vooruit kijken en mee bewegen
UMCG Ambulancezorg kijkt continue vooruit naar ontwikkelingen in maatschappij, zorglandschap en technologie. We zijn steeds op zoek naar slimme en efficiënte mogelijkheden om samen met partners waarde toe te voegen aan de zorgketen.  We zien onszelf als belangrijke schakel in het zorgnetwerk en brengen graag ketenpartners bij elkaar om tot de beste oplossingen voor de patiënt te komen. We zoeken steeds naar innovatieve middelen die ons en onze partners helpen om op slimme manieren optimale zorg te verlenen. Daarom passen we onze organisatie steeds aan op veranderende omstandigheden en nieuwe samenwerkingen.

Werk met eigen verantwoordelijkheid
Medewerkers van UMCG Ambulancezorg krijgen een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid op hun werk en de balans tussen werk en privé. We werken met hoog gekwalificeerde medewerkers en willen het beste uit onze mensen halen. Onze eigen afdeling Opleidingen ondersteunt binnen het thema “vakmanschap” de eigen verantwoordelijkheid van elke medewerker voor zijn of haar kennis en vaardigheden. De jaarlijkse assessments geven op individueel niveau input voor adviezen. Daarnaast heeft de medewerker regie op zijn eigen leer- en ontwikkelingsproces met behulp van de opleidingscatalogus.

De eigen verantwoordelijkheid geldt ook voor de werktijden. De werkgever faciliteert, de medewerkers zelf zijn aan zet. In een online planningsinstrument kan iedereen zelf een rooster samenstellen dat zoveel mogelijk voldoet aan ieders individuele wensen. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat alle diensten in het rooster gevuld zijn.

Het is voor de patiënt en voor de medewerkers belangrijk om op vele vlakken een vitale organisatie te zijn. UMCG Ambulancezorg heeft via verschillende thema’s aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers, waarbij iedereen gelegenheid krijgt om met steun van de werkgever zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Ben jij de collega die we zoeken?
Heb jij ook de patiënt centraal staan? Wil jij ook werken in een dynamisch werkveld met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid? Maak dan op deze site nader kennis met onze organisatie en de verschillende functies waarvoor we regelmatig vacatures hebben.